Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, October 31, 2009

LAPAN BULAN!!!???

L.A.P.A.N B.U.L.A.N........yup 8 bulan masa yang diberi oleh pendakwaraya untuk membawa kes ini ke mahkamah! 8 bulan.....kalau perempuan yang lekat perut, dah hampir nak bersalin! dalam masa 8 bulan, macam2 penderitaan anak2 saudara aku tanggung.....perlu dijelaskan, Abinya hanya guru kontrak, tinggal menyewa.....'Afaf dan Khaulah perlu susu, perlu nestum dan pempers! memang bapa2 dan ibu2 saudara serta kawan2 Abi x kan biarkan Abi merempat.....tapi mana tanggungjawab keluarga 'pembunuh jalanan itu'? jangan kerana dia, orang lain kene tanggung!

Aku hairan, macam mana masa selama itu yang diperlukan.......sedang bukti dah jelas, saksi dah cukup! nak tunggu apa lagi? nak tunggu bukti2 dah tercemar? nak tunggu saksi2 dah jadi 'blur' nak ingat peristiwa tu? sudahnya yang salah akan terlepas gitu ajer.....

Mat Sudan yang bunuh anak kekasih dia dah jatuh hukum.......majikan yang bunuh indon tu pun dah putus kes.......tak sampai 2 minggu! Apa? nyawa rakyat Malaysia kita ni low standard ke? ada double standard ke dalam mahkamah kita? kes yang masuk tv didahulukan......kes yang melibatkan negara luar kena ambil serius!

Wahai sang pendakwaraya....please! give me some explaination!

2 comments:

maiyah said...

kes akak pun makan 2 thn bru slesai itu pun last minit selesai luar.. driver yg langgar batang hidung pun tak nampak

Ben Sedqi said...

kak maiyah....mesti tak adil kan?

PENAFIAN........

.....AWAS.....
Blog ini mungkin mengandungi entri2 berunsur provokatif, fakta2 sulit dan lain2. Blogmaster bertanggungjawab sepenuhnya ke atas blog ini TETAPI tidak akan bertanggungjawab kepada sebarang kerosakan harta dan nyawa atau ancaman undang2 jika entri2nya di'copy paste' oleh orang lain. Anda buat, anda tanggung! Blog ini juga bukan untuk berseronok2, tapi atas kesedaran bahawa kami TIDAK TAKUT kepada sebarang halangan untuk mencari keadilan........