Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, May 24, 2010

'Keadilan dunia' mula menampakkan bayang

Salam perjuangan....
Setelah 3 kali pihak insuran gagal melantik peguam, akhirnya dengan sedikit tekanan, mereka telah melantiknya untuk sebutan 20 Mei baru2 ni, tapi tangguh lagi ke 22 Jun kerana pihak insuran baru sahaja lantik peguam mereka. 14 pertuduhan dikenakan, kalau boleh tambah satu lagi kepada syarikat insuran kerana menghina mahkamah.....lambat lantik peguam, hakim duk tunggu dia je untuk beberapa sebutan.

Alhamdulillah, walaupun hukuman dunia tidaklah seberapa adil....tapi sekurang2nya terubat sedikit nasib mangsa dan beri peluang keluarga mereka merasai azab dunia yang tak seberapa itu. Dengar2nya keluarga mereka juga banyak mengeluh akan nasib Yusri....simpati kakak dan abang tak berbelah bahagi, adik....siapa tak sayang, walaupun jahat....sebab abang dan kakak mereka juga bukanlah baik sangat!

Tak payah nak berdoa la wei! syarat makbul doa kena minta maaf dulu!!! korang hanya tunjukkan belas kasihan kat adik korang.....tapi kat keluarga adik aku korang tak pernah mention! simpatipun tak pernah tunjuk!.....oh ya, baru ingat.....diorang mana kenal lagi ngan keluarga mangsa, x de inisiatif langsung utk kenal keluarga aku....takpe...biar lah diorang tak kenal, asal aku cukup kenal dengan mereka....macam biasa....pelanduk dan jerat!!!

2 comments:

Nadri aka AyahAiman said...

mahkamah dunia mmg tak pernah adil..dah byk yg kita tengok yang mana org yg bersalah dibebaskan dan org yang dianiaya tak dpt pembelaan yg sewajarnya...

itu lah hukum dunia...

Ben Sedqi said...

bila begitu, terfikir2 untuk bertindak sendiri, tapi takut pula jadi melampau...dia dah dapat 'tiket' neraka, karang tak fasal2 saya dipaksa sama ambil tiket tu....lagipun bila berurusan dengan pembunuh....kita juga bersedia untuk dibunuh, agak malang kerana kita masih ada tanggungan keluarga...

PENAFIAN........

.....AWAS.....
Blog ini mungkin mengandungi entri2 berunsur provokatif, fakta2 sulit dan lain2. Blogmaster bertanggungjawab sepenuhnya ke atas blog ini TETAPI tidak akan bertanggungjawab kepada sebarang kerosakan harta dan nyawa atau ancaman undang2 jika entri2nya di'copy paste' oleh orang lain. Anda buat, anda tanggung! Blog ini juga bukan untuk berseronok2, tapi atas kesedaran bahawa kami TIDAK TAKUT kepada sebarang halangan untuk mencari keadilan........