Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, February 23, 2010

Ber'temu mata'? Untuk apa?......

Ben Sedqi dimaklumkan bahawa semalam wakil dari pihak mereka ingin 'bertemu mata' dengan suami dan anak2 arwah.....TAK PAYAH!!! Untuk apa? setelah lebih 4 bulan berlalu, semalam baru menyatakan hajat untuk berjumpa, dah tak ada gunanya, dah terlambat, apakah sekadar untuk memberitahu yang si 'Sazali' terpekik terlolong separuh gila kerana menderita trauma dari peristiwa itu? Tak payah dan tak perlu, kami tak mahu dengar apa2 pun kisah sedih dia, kisah kami jauh lebih payah dan sengsara, seksa kami lebih dahsyat dari segala-galanya, kepayahan yang tidak pernah berkurang. kerinduan yang tidak pernah terpadam!

Ayah Wa...(Ayah Arwah): "nak jumpa? nak buat apa? tak payah la......rasakanlah sedikit pengajaran dari 40 hari solat hajat dan 30 juzuk al-Quran, Allah maha adil, atas dunia lagi Dia dah tunjuk, rasakanlah....."

Mak (Ibu Arwah) :"Kalu nak jumpa, biar dia jumpa mak ni, perut ni yang mngandung, tangan ni yang susah payah membesarkan dia, senang-senang je orang nak bunuh anak aku!".....jatuh lagi air matanya........AKU TAK AKAN MAAFKAN ORANG YANG BUAT IBU AKU MENANGIS!!!

Kak Ila :"Tak Payah, kita jumpa je di Mahkamah......memang akupun nak kenal sangat-sangat, tapi setelah lebih 4 bulan, segala-galanya dah terlambat...."

Man (Suami Arwah): "Perasaan ini baru saja mahu reda, tapi bila diminta begitu, luka berdarah kembali, serasa baru semalam peristiwa itu berlaku, lebih baik jangan, sisa-sisa geram ini masih membara......"

Ok, kau sudah baca petikan kata2 dari kami kan? Nyata engkau semua amat tidak dialu-alukan, tiada ruang lagi untuk berunding, prosiding mahkamah telah dibuat, tunggu sajalah......

Anakku sazali tidak boleh kurang siuman!
Anakku sazali tidak boleh gila!
Kalau Anakku sazali kurang siuman atau gila,
Bapa dan Abang harus bertanggungjawab dan memikul
segala hukuman yang akan dijatuhkan......
Tidakkk.....tidak semudah itu engkau akan terlepas.....
Tidaaakkk......

No comments:

PENAFIAN........

.....AWAS.....
Blog ini mungkin mengandungi entri2 berunsur provokatif, fakta2 sulit dan lain2. Blogmaster bertanggungjawab sepenuhnya ke atas blog ini TETAPI tidak akan bertanggungjawab kepada sebarang kerosakan harta dan nyawa atau ancaman undang2 jika entri2nya di'copy paste' oleh orang lain. Anda buat, anda tanggung! Blog ini juga bukan untuk berseronok2, tapi atas kesedaran bahawa kami TIDAK TAKUT kepada sebarang halangan untuk mencari keadilan........