Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, April 27, 2010

Hatinya setulus embun pagi.....

Maaf..andai mengganggu..tatkala menulis ni..air mata tak henti mengalir.. Semalam..Anak sulung ketika membaca.."Ibu, kesiannya ibu..Ummi dorg dah takde..macam mana keadaan dorang tanpa ummi dorang..? Ya Allah ibu..along sebak laa.." Anak yang kecil bila mendengar..mengalir air mata.."Adik tau..hidup dorang mesti seksa sangat..adik bila rindukan ibu..adik rasa seksa..mesti dorang pun sama.."....terkedu rasa bila mendengar luahan anak2 sy..yang lebih memilukan..terusan mereka mengambil wudhu' utk solat agar pakcik kawan ibu tu..kuat utk lawan org jahat yang langgar adik dia..itu kata mereka..sy mengintai..Subhanallah...mmg benar mereka berdoa sambil menangis...Subhanallah..sy bertanya.."kenapa adik dan along menangis..?"....."kita tak dapt nak bayang..kalau kita takde ibu..kalau ibu mati kena langgar..sebab ibu selalu bawa kete.." si adik berkata...membuat sy terus mengalir air mata..

Saudara ....di dalam hidup kita..adakala kita diuji dengan ujian yang maha hebat..Sy rasa bangga dan sy juga yakin..arwah juga sangat berbangga punya abg seperti saudara...Sukar utk mencari abg seperti saudara yang semangatnya kental dalam m'perjuangkan keadilan untuk adik yang 'pergi' dalam keadaan yang tragis...

"Ya Allah..Ya Rahman..Ya Rahiim..Sesungguhnya Kaulah yang Maha Pemurah..Penyayang..dan Maha segala-galanya...aku mohon pada-Mu Ya Allah...Kau lapangkanlah segala urusan temanku ini...Kau berilah kekuatan kepadanya agar bisa berhadapan dengan apa jua rintangan dengan tenang..Kau lindungilah setiap langkahnya...Kau jagailah setiap kata yang dilemparkannya..Kau tenangkanlah hatinya sentiasa..Kau tabahkanlah jiwa dan perasaannya...Kau berilah rahmat-Mu untuk dia dan keluarganya..Ya Allah...sesungguhnya aku serahkan dia kepada-Mu Ya Allah...Kau peliharalah dia dari segala yang buruk..Ya Allah..kumohon kepada-Mu..Kau tunjukkanlah kebenaran..bahawasanya Kau lah yang Maha Mengetahui segala-galanya..Kau bukakanlah pintu hati orang-orang yang terlibat...agar mereka bisa sedar dan cepat dalam melakukan tugas pekerjaan mereka..Ya Allah..hanya pada-Mu aku memohon..Sesungguhnya..Kau bantulah temanku ini Ya Allah..Kau bantulah dia Ya Rabb...Kau bantulah dia Ya Rahim...Kau bantulah dia Ya Adil...aku memohon pada-Mu Ya Allah...Amiin..Amiin..Amiin...Ya Rabbal 'Alamiin..."

Komentar dari salah seorang sahabat di dalam facebook.....moga memberi kekuatan kepada anak2 dan suami mangsa.....

2 comments:

maiyah said...

moga adik tidak terus dlm kesedihan ye.. jaga kesihatan dan bykkan bersabar

Ben Sedqi said...

akak juga yg setia menemani di sini, kalau saya sedih saya akan tgk akak, insaf kenapa akak boleh gembira dan saya tidak....

PENAFIAN........

.....AWAS.....
Blog ini mungkin mengandungi entri2 berunsur provokatif, fakta2 sulit dan lain2. Blogmaster bertanggungjawab sepenuhnya ke atas blog ini TETAPI tidak akan bertanggungjawab kepada sebarang kerosakan harta dan nyawa atau ancaman undang2 jika entri2nya di'copy paste' oleh orang lain. Anda buat, anda tanggung! Blog ini juga bukan untuk berseronok2, tapi atas kesedaran bahawa kami TIDAK TAKUT kepada sebarang halangan untuk mencari keadilan........