Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, August 26, 2010

Sepi itu bukan berdiam diri......

AsSyaamu 'alaikum(khas untukmu wahai penzalim)....

(sila baca dlm loghat kelantan)....Oloh sier nyah ko dio...poso blepeng perut2...sapa putih muko2, umh...umh...umh...WOIII nate berok wey!!! x soh duk poso la mung oghe zalim, sio2 jah lapa dahago kering tekok2! Ni nok masuk stengoh bule doh poso, x dok riyok-reyipun nok slesai hute...idak muko jah po beruk, pee pung po beruk!

Oloohhh...nyaknyor nyah, oghe abih poso tuhe ampun doso, set2 ni duk situ lo jah...nok ampun kot celoh mano kalu nyawo oghe hok dio ambik x ma'ah. Baik Abe, kakok2, ayoh mok tbabit sbahat blako...kecek sedak awo dengar tok ime kkapung mudoh blako, kecing bele ccaceypun x basuh, duk lesek ko tiye ado ati nok wat tubik fatwa...2x5 jadi beruk!

Fatwa atah dahi dio kalu buat saloh nge oghe pade mitok ampun denge tuhe jah? sedak la lagu tu, katok oghe...jupo ustad...mitok ampun dgn tuhe...bunuh oghe jupo ustad...mitok ampun denge tuhe...uhm..uhm..uhm...supo paderi kristian dih!

Saturday, August 7, 2010

Kelalaian, kecuaian, kebodohan, ke'bengongan'.....insan lain menjadi mangsa!!!

Di dalam video ini, pelaku ditangkap serta-merta, dibicara dan dipenjarakan, tapi dalam kes adik aku, Mohd Yusri Khairi Bin Mohd Noor masih bebas dan boleh ketawa riang, masih boleh membunuh orang, masih boleh merampas sesiapa sahaja yang orang sayang, merempit di jalan pada malam bulan ramadhan, jalan yang lengang kerana orang ramai bertarawih. Boleh bahagia berhari raya bersama kawan2 samsengnya serta abang dan ayah kesayangan atau kakak2nya yang sentiasa mengia segala gaya dan cara.

10 bulan telah berlalu, parut yang masih berdarah dan bernanah. Persoalan yang tidak pernah terjawab. Derita yang tidak pernah surut pada anak2 arwah. Simpati orang ramai yang semakin berkurang. Di mana penguasa undang2? Di mana mereka yang sering melaungkan keadilan? Di mana mereka yang lantang bersuara? Aku lihat proses keadilan yang beku. Masa terhenti buat pihak mahkamah dan insuran. Sebulan sekali alasan baru akan diberi untuk melengah2kan pampasan, belum puas lagi mereka menambah penderitaan hidup adik iparku dan anak2.
PENAFIAN........

.....AWAS.....
Blog ini mungkin mengandungi entri2 berunsur provokatif, fakta2 sulit dan lain2. Blogmaster bertanggungjawab sepenuhnya ke atas blog ini TETAPI tidak akan bertanggungjawab kepada sebarang kerosakan harta dan nyawa atau ancaman undang2 jika entri2nya di'copy paste' oleh orang lain. Anda buat, anda tanggung! Blog ini juga bukan untuk berseronok2, tapi atas kesedaran bahawa kami TIDAK TAKUT kepada sebarang halangan untuk mencari keadilan........